Kymmeniä pyörävarkauksia tehnyt kiinni itse teossa

Hämeen poliisi sai keskiviikkona verekseltään kiinni 37-vuotiaan lahtelaismiehen, jota epäillään kymmenistä polkupyörävarkauksista.Hämeen poliisin näkyvän valvonnan ryhmä oli valvomassa yleistä järjestystä Lahden Sokoksen kulmilla, kun partion huomio kiinnittyi entuudestaan tuttuun mieheen tutkimassa lukittuja polkupyöriä. Mies katkaisi sivuleikkurilla täysjousitetun maastopyörän vaijerilukon ja lähti taluttamaan pyörää kohti Trioa.

Hän pysähtyi matkalla tarkastelemaan kahden telineisiin jätetyn pyörän lukkoja. Trion edestä mies löysi mieleisen maastopyörän ja ryhtyi katkomaan sen lukkoa.

Partio saavutti miehen ja käski pysähtymään, mutta mies hylkäsi pyörän ja pinkaisi juosten karkuun. Poliisi oli kuitenkin nopeampi, ja mies kuljetettiin Lahden pääpoliisiasemalle kiinniotettuna. Myös anastettu maastopyörä korjattiin parempaan talteen.

Mies on pidätetty toistuvien polkupyörävarkauksien takia. Keskiviikkoisen lisäksi häntä epäillään tiistaina tehdystä polkupyörävarkaudesta. Miehen hallusta löytyi keskiviikkona sivuleikkureiden lisäksi puukko, joten rikosnimikkeiksi kirjattiin varkauden ohella toisen vahingoittamiseen soveltuvan esineen tai aineen hallussapito sekä ja murtovälineen hallussapito.

Insera-merkkisen maastopyörän omistaja voi tiedustella kadonnutta kulkupeliään poliisilta virka-aikaan numerosta 0295 437 469.

Kategoria(t): uutiset Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa