Juustoportille kansainvälinen sertifikaatti eläinten hyvinvoinnista – Euroopan ensimmäisenä meijerinä

Welfare Quality (WQ) on maailmanlaajuinen eläinten hyvinvointia mittaava järjestelmä, joka perustuu vahvaan tieteelliseen näyttöön.WQ – menetelmä mittaa hyvinvoinnin toteutumista eläimestä. Näin ollen hyvinvointi on toistettavasti mitattava asia, jota voidaan tutkia riippumatta eläimen pitopaikasta.

Welfare Quality-auditoinnin suorittaa sertifioitu ulkopuolinen auditoija. Kaikki meijerin sopimustilat tulee auditoida, jotta meijeri saa käyttää WQ-valvottu-merkintää tuotteissaan.

Juustoportin eläinten hyvinvointia järjestelmällisesti kehittävä ohjelma on ensimmäisenä meijerinä Euroopassa hyväksytty WQ-komitean toimesta. Tämän lisäksi Vapaan Lehmän maitotuotteet ovat yltäneet ensimmäisenä Euroopassa ”Enhanced (edistynyt) Welfare Quality” – tasolle.

”Edistynyt”-arvosanat ovat harvinaisia koko Euroopassa. Kaikki Vapaan lehmän -tuotteet ovat WQ edistynyt-tason maitoa. Vapaan lehmän maitotuotteet kerätään, jalostetaan ja pakataan erillään muusta tuotannosta, jolloin kuluttaja voi varmistua alkuperästä ja eläinten hyvinvoinnista.

Kategoria(t): ruoka Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa