Uusi iPhone tuli myyntiin - Vakuutusyhtiöt: ”Vanhat alkavat taas hajota" - Pietar.in
Siirry sisältöön

Uusi iPhone tuli myyntiin – Vakuutusyhtiöt: ”Vanhat alkavat taas hajota”

Applen iPhone X tuli myyntiin marraskuun alkupuolella ja vanhemmille malleille alkaa tapahtua yllättävän paljon vahinkoja. Vakuutusyhtiöissä ilmiötä kutsutaan iPhone-piikiksi.Kaikki vahingot eivät ole aitoja. Osa vakuutusyhtiöiden korvaamista puhelimista jää käyttökelpoisina vakuutuksenottajien käyttöön tai jälleen myytäväksi. Vakuutuskorvauksen maksamisen jälkeen matkapuhelimesta tulee vakuutusyhtiön omaisuutta.

Kaikki eivät valitettavasti ole luottamuksemme arvoisia. Puhelimia uusitaan perusteettomilla vakuutuskorvauksilla, ja leikin maksavat muut vakuutuksenottajat, kertoo Finanssiala ry:n rikostorjunnasta ja turvallisuudesta vastaava johtaja Risto Karhunen.

Ilmiö saattaa jatkossa jäädä historiaan, sillä vakuutusyhtiöt alkavat pyytää teleoperaattoreita sulkemaan vakuutuksista korvatut puhelimet ja estämään niiden käytön.

Matkapuhelin voidaan sulkea IMEI-koodin avulla, sillä koodia käytetään yksittäisen mobiililaitteen tunnistamiseen. Toimenpide koskee vain matkapuhelinta, ei liittymää.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

a