Hyvinvointikeskus Fressi tuo Suomeen maailmalla hitiksi nousseen lepotunnin

Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi tuo maailmalla ilmiöksi nousseen pötköttely- ja lepotunnin Suomeen. Trendikäs uutuus löytyy Fressi-kalenterin tuntivalikoimasta tammikuussa.30-minuuttinen lepotunti alkaa rentoutusharjoituksella, jonka jälkeen syvennytään vartiksi päiväunille viltin alla. Päiväunitunnelmaa voi vahvistaa korvatulpilla ja unimaskilla. Lempeän herättelyn ja muutaman minuutin loppuverryttelyn jälkeen olo on virkistynyt, energinen ja tehokas.

Nokoset muistuttaa, että lepo ja palautuminen ovat avaimia kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Maailmalla tämä on ymmärretty, esimerkiksi Yhdysvalloissa kuntokeskukset tarjoavat erilaisia rentoutus- ja lepotunteja. Uskon, että Suomessakin tuntiuutuudelle on kysyntää tehokkaan treenaamisen ja tarkkojen ruokavalioiden vastapainona, toteaa Fressin ryhmäliikuntapäällikkö Piia Ryynänen-Alaluusua.

Uutuustunnin tavoitteena on myös opettaa työkaluja rentoutumiseen, nukahtamiseen ja unenlaadun parantamiseen. Rentoutusharjoitukset ovat hyvä keino stressin vähentämiseen. Rentoutuksen avulla hengitystiheys ja sydämen lyöntitiheys laskevat, verenpaine laskee, palautuminen nopeutuu ja keskittymiskyky paranee. Oikeaoppinen hengitys on lähes jokaisen rentoutustekniikan avaintekijä.

Hitaan ja rauhallisen hengittämisen vaikutus siirtyy aivorunkoon, sydämen toimintaan ja hengitystä sääteleviin hermoston osiin ja niiden kautta koko autonomisen hermoston säätelykeskukseen. Samoja reittejä kulkevat myös kehon stressireaktiot, joten rentoutusharjoituksilla voi vähentää stressiä, Ryynänen-Alaluusua toteaa.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa