Neljä ranskalaista lumikenkäilijää luvatta rajavyöhykkeellä

Kainuun rajavartioston partio tavoitti 28.12.2017 neljä ranskalaismiestä lumikenkäilemässä rajavyöhykkeellä Kuusamossa. Henkilöillä ei ollut rajavyöhykelupia, joten heille määrättiin sakkovaatimukset (14 päiväsakkoa) lievistä valtionrajarikoksista.Kainuun rajavartiosto muistuttaa, että kaikenlainen liikkuminen rajavyöhykkeellä on luvanvaraista. Rajavyöhyke on maksimissaan kolme kilometriä Suomen ja Venäjän välisestä valtakunnanrajasta sisämaahan päin ulottuva alue, jolla turvataan rajajärjestyksen ja rajaturvallisuuden ylläpitäminen ja valvominen.

Rajavyöhyke on merkitty maastoon keltaisilla rajavyöhyketauluilla, puihin ja pylväisiin maalatuilla tai kiinnitetyillä keltaisilla renkailla tai teille ja kulku-urille sijoitetuilla puomeilla. Vesistöissä merkkeinä käytetään keltaisia viittoja, poijuja ja linjataulupareja.

Rajavyöhykkeellä tavatuilla liikkujilla on tänäkin vuonna ollut rajavyöhykeluvat pääsääntöisesti kunnossa. Vuoden 2017 aikana Kainuun rajavartioston valvontavastuulle kuuluvalla rajavyöhykkeellä on havaittu yhteensä 22 luvatonta liikkujaa.

Neljä ranskalaista lumikenkäilijää luvatta rajavyöhykkeellä
Siirry sivun alkuun