Posti noutaa lähetettävät paketit kotiovelta

Postin uusi palvelu helpottaa suomalaisten kiireistä arkea. Posti noutaa Postin mobiilisovelluksen avulla maksetut paketit lähettäjän kotiovelta ja toimittaa ne vastaanottajalle.– Noutopalvelu tarjotaan Postin mobiilisovelluksen avulla lähetettäville paketeille. Asiakas valitsee itselleen sopivan noutopäivän ja aikavälin, milloin Posti tulee noutamaan paketit. Pääsääntöisesti ennen kello 11.30 tehdyt tilaukset noudetaan samana arkipäivänä. Sen jälkeen kuljetamme paketit vastaanottajalle lähettäjän valitsemalla tavalla joko Postin palvelupisteeseen, kuten pakettiautomaattiin tai vastaanottajan kotiovelle, kertoo Kati Nevalainen Postista.

Palvelu maksaa 10 euroa, kun noudettavia paketteja on enintään viisi. Kun paketteja on enemmän, seuraavat 1–5 pakettia maksavat aina 10 euroa lisää (esimerkiksi 6–10 paketin nouto siis 20 euroa). Palvelu ei toimi Ahvenanmaalla.

Postin mobiilisovellus on ilmainen. Sovellus on ladattavissa iOS-, Android- ja Windows Phone -käyttöjärjestelmille. Nevalainen toteaa, että yli 50 % Postin henkilöasiakkaista ostaa paketin postituksen digitaalisesti joko Postin mobiilisovelluksen avulla tai Postin verkkosivuilta.

Näin palvelu toimii:

  • Rekisteröidy tai kirjaudu Postin mobiilisovelluksen käyttäjäksi ja valitse ”Lähetä paketti tai kirje”. Matkapuhelinnumerosi tallentuu automaattisesti palveluun.
  • Kun olet maksanut paketin postitusmaksun, kirjoita paketin päälle niin oma kuin vastaanottajan nimi, osoite ja matkapuhelinnumero sekä maksun yhteydessä saamasi Helposti-koodi.
  • Valitse ”Nouto”-lisäpalvelu, sinulle sopiva noutopäivä ja aikaväli. Jos tilaat noudon ennen kello 11.30, saat noudon pääsääntöisesti samalle päivälle. Lähetykset noudetaan arkisin kello 9–16, noudon aikaväli on kaksi tuntia.
  • Voit tämän jälkeen seurata sekä sinulle tulossa olevien että lähettämiesi pakettien matkaa automaattisesti. Kun sallit ilmoitukset, sovellus lähettää tiedon, kun paketti on kuljetuksessa, noudettavissa ja kun paketti on noudettu.
  • Mobiilisovelluksessa on myös maksuton osoitekirja, jonne voit tallentaa vastaanottajien yhteystiedot. Näin paketin lähettäminen nopeutuu edelleen, koska osoite- ja puhelinnumerotiedot tulevat pakettitietoihin automaattisesti.
  • Kun postitat pakettisi Postin mobiilisovelluksen avulla, lähetyshinnat ovat edullisia.
Posti noutaa lähetettävät paketit kotiovelta
Siirry sivun alkuun