Ravintolan maksupääte jätettiin hetkeksi valvomatta – Rikolliset veivät rahaa hyvitysmaksuilla

Tampereella tuli ilmi tuore teko, jossa rikoksesta epäillyt henkilöt olivat saaneet ruokaravintolan korttimaksulaitteen hetkeksi valvomatta haltuunsa ja käyttäneet laitetta siten, että käyttämälleen kortille oli tehty hyvitysmaksu.Vastaavanlaisista teoista on tiedotettu julkisuuteen ja varoitettu mm. aiemmin tässä kuussa.

Vuodenvaihteen juhlinta on otollista aikaa myös rikoksien tekijöille, sillä asiakkaita on paljon liikkeitä ja ostotapahtumia tehdään ravintoloissa ja muissa paikoissa paljon.

Poliisi kehottaa kaikkia korttimaksulaitteita työssään käyttäviä tarkkuuteen laitteen kanssa. Korttimaksulaitetta ei pitäisi luovuttaa ulkopuoliselle valvomatta sen käyttöä.

Mikäli epäillään, että korttimaksulaitetta on käytetty väärin, kannattaa olla yhteydessä poliisiin. Lisäksi on hyvä ottaa yhteyttä maksupäätelaitteen palveluntarjoajan tukeen ja selvittää, voidaanko hyvitysmaksun siirtyminen vielä estää.

Samassa yhteydessä on hyvä muistuttaa korttimaksulaitteella maksavia asiakkaita huolellisuudesta tunnusluvun suojaamisen kanssa. Selvitetyllä tunnusluvulla ja varastetulla kortilla voidaan saada paljon vahinkoa aikaan lyhyessä ajassa, sanoo rikoskomisario Vesa Järvenpää.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa