Valepoliisi huijasi ikärikkaalta 6 100 euroa

Poliisina esiintynyt huijari onnistui saamaan tiistaina 5.12 haapajärviseltä vanhemmalta naishenkilöltä pankkitunnukset puhelimitse ja siirsi puhelun aikana 6 100 euroa rahaa rahansiirtofirman kautta toiselle tilille.Tarina oli klassinen: mies oli kertonut, että naisen pankkikortti olisi kopioitu ja rahoja oltaisiin siirtämässä tililtä. Näin huijari sai naisen vakuutettua siitä, että hänen olisi luovutettava tunnukset estääkseen rahojen luvattoman siirtämisen.

Nainen ilmoitti poliisille tapahtuneesta heti puhelun jälkeen, ymmärrettyään tulleensa huijatuksi. Poliisi tutkii tapahtunutta virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Yksinkertainen konsti, jolla tämän kaltaista rikollisuutta voitaisiin estää ja vahinkoja minimoida olisi mm. se, että räätälöitäisiin ikäihmisille rajoitetut tilinkäyttöoikeudet esim. poistamalla mahdollisuus saldorajan muuttamiseen verkkopankkitunnuksia käyttäen, sanoo rikosylikomisario Ilkka Piispanen.

Poliisi kehottaa, että omaiset opastaisivat iäkkäitä vanhempiaan pankkitunnusten käytön suhteen, jotta em. kaltaisilta huijauksilta vältyttäisiin.

Huijari voi olla sitkeä puhelimessa, mutta älä anna periksi. Saat olla töykeä ja sulkea puhelimen. Jos tulit huijatuksi, älä epäröi vaan ota välittömästi yhteys pankkiisi ja poliisiin, jatkaa Piispanen.

Poliisi muistuttaa, että pankkitunnukset ovat henkilökohtaiset, eikä niitä tule antaa kenellekään. Poliisi- tai pankki ei tarvitse koskaan asiakkaan pankkitunnuksia.

Valepoliisi huijasi ikärikkaalta 6 100 euroa
Siirry sivun alkuun