Toimi näin jos valepoliisi soittaa

Älä koskaan anna kenellekään kyselijälle pankkitunnuksiasi tai tunnuslukujasi. Oikea poliisi ei milloinkaan kysy niitä sinulta puhelimitse tai millään muullakaan keinoin.Huijareiden käyttämiä tarinoita on monia, mutta yleensä huijari pyrkii aiheuttamaan hätäännystä ja sekoittamaan uhrin ajatuksia: uhri on joutumassa vakavan rikoksen kohteeksi ja hänen pankkitiliään ollaan tyhjentämässä ja ainoa keino estää se on antaa soittamalle tämän pyytämät verkkopankkitunnukset kiireesti.

Jos epäilet, että soittaja on valepoliisi, kysy hänen nimensä ja missä poliisilaitoksessa hän työskentelee. Soita sitten tuon poliisilaitoksen keskukseen ja pyydä yhdistämään kyseiselle henkilölle. Mikäli näitä tietoja et saa, katkaise puhelu ja ilmoita valepoliisista hätäkeskukseen 112, poliisi neuvoo.

Valepoliisirikoksista on syntynyt Suomeen vakava ongelma. Poliisina esiintymisestä eli virkavallan anastuksista, niihin liittyvistä petosrikoksista ja niiden yrityksistä kirjattiin viime vuonna lähes tuhat rikosilmoitusta.

Valepoliisi-ilmiössä poliisina esiintyvät rikolliset käyttävät hyväkseen suomalaisten vahvaa luottamusta virkavaltaan. Valepoliisit kalastelevat erityisesti ikäihmisten pankkikortti- ja verkkopankkitunnuksia.

Valepoliisirikosten rikosvahingot olivat viime vuonna yhteensä lähes miljoona euroa.

Toimi näin jos valepoliisi soittaa
Siirry sivun alkuun