Siirry sisältöön

Poliisi tutkinut vääriä ilmiantoja – ”joka toiselle sen kuopan kaivaa niin ittensä sieltä löytää”

Lapin poliisi on viikonloppuna saanut vääriä ilmiantoja ja joutunut sen takia tutkimaan olemattomia rikoksia.Kiitos niijen väärien ilmiantojen tekijöiden, joista tekisi joskus mieli sanua rumasti ja vielä perrään kirvata, Lapin poliisilaitoksen Facebook-päivityksessä kerrotaan.

Poliisin mukaan rikoslain pykälässä olevassa kohdassa väärästä ilmiannosta ei ole mitään epäselvää.

Joka antaa esitutkinta- tai muulle viranomaiselle taikka tuomioistuimelle väärän tiedon ja siten aiheuttaa vaaran, että ilmiannettu pidätetään, vangitaan tai joutuu muun pakkokeinon kohteeksi tai joutuu syytteeseen tai tuomitaan rangaistukseen tai muuhun rikosoikeudelliseen seuraamukseen virheellisin perustein, on tuomittava väärästä ilmiannosta sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi vuodeksi.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.