Siirry sisältöön

Valehuoltomiehet ja muuten vain röyhkeät rikolliset pyrkineet vanhusten koteihin

Valepoliisit ja -palomiehet ovat jo valitettavan tuttu ilmiö. Alkuvuodesta liikkeellä on ollut myös valehuoltomiehiä ja muuten vaan röyhkeitä rikollisia, jotka ovat huijaamalla tai röyhkeydellä päässeet sisälle vanhempien kansalaisten koteihin ja anastaneet asukkaiden omaisuutta.Nurmijärvellä Toukolantiellä kaksi huoltomiehinä esiintynyttä miestä soittivat 11.1.2018 ovikelloa ja ilmoittivat vanhemmalle asukkaalle, että suihkun letku täytyy vaihtaa. Toinen miehistä kiinnitti asukkaan huomion laskuun, jota hän kirjoitti ja sillä aikaa tekijäkumppani anasti asukkaan lompakosta rahaa sekä luottokortin. Anastus ilmeni vasta miesten poistuttua asunnosta.

Porvoossa Wittenberginkadulla kaksi naista olivat 30.1.2018 koputtaneet vanhemman asukkaan ovea ja kun ovi avattiin he tunkeutuivat asuntoon. Asukas ei tunnistanut kieltä, jota naiset puhuivat. Toinen naisista oli ottanut pöydältä lehden ja laittanut sen asukkaan kasvoille sillä aikaa kun toinen oli anastanut korulaatikosta koruja. Naiset ovat noin 40-vuotiaita ja toisella oli harmaa takki jossa valkoisia raitoja ja toisella oli tumma takki.

Porvoossa 7.2.2018 sama teko toistui Koivumäentiellä kahden naisen toimesta. Ovea koputettiin, ja kun vanhempi asukas avasi oven, niin kaksi naista tunkeutui asuntoon. Toinen naisista kiinnitti asukkaan huomion johonkin paperiin, jota hän kovasti esitteli asukkaalle tekijäkumppanin anastaessa asukkaan lompakosta muutama sata euroa rahaa. Naisten tuntomerkit vastaavat pitkälti Wittenberginkadulla anastusrikoksen suorittaneiden naisten tuntomerkkejä. Naiset puhuivat tälläkin kertaa kieltä, jota asukas ei tunnistanut. Anastusrikos paljastui kun naiset poistuivat asunnosta. Naiset olivat yrittäneet samalla tavalla päästä toiseen asuntoon Koivumäentiellä, mutta asukas ei avannut ovea.

Poliisi kehottaa tarkkaavaisuuteen ovea avatessa ja käyttämään ovisilmää sekä turvaketjua ennen oven avaamista. Epäilyttävistä tapauksista toivotaan ilmoituksia poliisille.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.