Siirry sisältöön

Turvavöitä käytetään luvattoman huonosti Itä-Suomessa

Poliisi kirjoitti liki 170 rikesakkoa turvavöiden käyttämättömyyden vuoksi autoilijoille viime viikon tehovalvonnassa Itä-Suomessa. Toiseksi eniten autoilijoita huomautettiin puhelimen käytöstä ajon aikana. Tästä syystä kirjoitettiin rikkeitä kaikkiaan 116 kappaletta; Etelä-Savossa 38, Pohjois-Karjalassa 35 ja Pohjois-Savossa 43 kappaletta.

Itä-Suomen poliisin liikennevalvontaa johtavan ylikomisarion Petri Pahkinin mukaan halpaa taparurma- henkivakuutusta, eli turvavyötä käytetään luvattoman huonosti, vaikka uudemmissa autoissa ovat yleisesti jo turvavyömuistuttimet.

- Helmikuun loppuun mennessä poliisi on joutunut kirjaamaan Itä-Suomessa peräti lähes neljäsataa "maksullista muistutusta" turvavyön käyttämättömyydestä, sanoo Pahkin.

Viime viikolla toteutetun tehovalvonnan pääpaino oli erityisesti turvalaitteiden käytön, suojatieturvallisuuden ja tarkkaamattomuutta liikenteessä aiheuttavien tekijöiden valvonnassa. Valvonta oli tältä osin osa TISPOL'n Seatbelt -valvontateemaa. Samalla valvottiin ulkomaalaisten maassa oleskelun lainmukaisuutta.

Valistusiskuja myös linja-autoihin

Poliisi kävi viikon aikana neuvomassa myös muutamien päiväkotien läheisyydessä lasten turvalaitteiden käytöstä. Yleisesti nämä asiat näyttäväkin olevan melko hyvin hallinnassa, vaikka jokunen puutteellinen lasten sijoittamineen tulikin esille. Poliisi teki valistusiskuja myös muutamiin kaukoliikenteen linja-autoihin turvavyön käyttövelvollisuudesta matkustettaessa linja-autossa.

Suojatiekäyttäytyminen varsin hyvää

Itä-Suomen liikennepoliisien arvion mukaan viime viikon vaikeahkot ajokelit varmaankin rauhoittivat suojatie käyttäytymistä eikä poliisin tarvinnut juuri niihin asioihin puutua. Sen sijaan vaikeiden kelien tuomana oli puututtava liikenteeseen sopimattoman ajoneuvon käyttämisestä. Pohjois-Karjalassa tässä mielessä jouduttiin puuttumaan 11 kertaa eli autot olivat luvattoman lumisia, jolloin niistä näkyvyys ulospäin oli heikko.

Muutamia ulkomaalaistarkastuksia tehtiin myös viikon aikana muun valvonnan ohessa, mutta niissä ei havaittu mitään rikkeitä eli asiakirjat ja maassa oleskelun edellytykset olivat kunnossa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.