Siirry sisältöön

Petoksen yrityksiä Etelä-Savossa – Poliisi: Viestit on lähetetty selkeällä suomen kielellä

Poliisille on tullut viime viikkojen aikana ilmoituksia eteläsavolaisiin yrityksiin ja yhteisöihin kohdistuneista petoksen yrityksistä. Kaikissa tapauksissa perustoimintatapa on ollut samanlainen. Yhdistyksen tai yrityksen toimihenkilön nimissä on lähetetty raha-asioista vastaavalle henkilölle sähköposti, jossa pyydetään tekemään kansainvälinen tilisiirto. Rahan siirron tarkoitukseksi sähköpostin lähettäjä on kirjoittanut esim. tietokonepalvelun ja sivuston uudelleensuunnittelu. Rahaa on pyydetty siirtämään noin 9000- 10 000 euroa.

Viestit on lähetetty selkeällä suomen kielellä. Lähettäjän sähköposti on luotu muistuttamaan hyvin paljon sähköpostiosoitetta, joka on käytössä henkilöllä, jonka nimellä lähettäjä esiintyy. Tilisiirtoa varten on annettu tiedot joissa siirto pyydetään suorittamaan Poste Italiane Spa- Bancopostelle jonka osoitteeksi on merkitty Rooma, Italia ja käyttäjänimenä on Okhuelegbe Isaiah.

Poliisin tietoon tulleissa tapauksissa rahansiirtoja ei ole tapahtunut, koska sähköpostin saajat ovat oikeaoppisesti olleet yhteydessä toisiinsa puhelimitse asian varmistamiseksi ja on käynyt ilmi, että kyse on huijauksesta.

Poliisi muistuttaa, ettei näihin sähköposteihin pidä vastata eikä pyydettyjä tilisiirtoja tule suorittaa varmistamatta henkilökohtaisesti viestissä esitetyltä lähettäjältä asian oikeellisuutta.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.