Korona on mielessä tällä viikolla – ”hermot kireällä ja lähes kaikki vi…taa”

Kulunut viikko on ollut hyvin erikoinen ja ikävä virus nimeltään korona on ollut puheissa sekä mielessä. Riskiryhmään kuuluvana asia mietityttää, mutta on pakko tehdä muutakin tai tulee täysin hulluksi.
Minulla on harrastanus, jota edes hallitus ei voi kieltää. Kasvatan tällä hetkellä chiliä sekä avokadoa kasvivalon alla. Onnistuin pitämään chilin elossa koko talven ja sen lisäksi kasvattamaan avokadoa. Ei huono suoritus.

Chili ja avokado kasvivalon alla.

Suihkutuolilla ajelu on mukava harrastus tai siltä tämä tiistaina otettu kuva näyttää. Oikeasti en keksinyt yhtään mitään kuvattavaa, joten päätin irvistää kuvassa. Kuva on siitä harvinainen, että minulla ei ole siinä maskia.

Pietarin irvistys.

Siellä ja täällä Korona

Torstaina kävin kaupassa, kun piti käydä ostamassa hammastahnaa ja soijarouhetta. Huomasin kuitenkin, että ne 24 sentin tomaattimurskat olivat kokeneet korona-pelkoisten hamstraajien hyökkäyksen. Minua alkoi pelottaa, että joudun ostamaan kalliimpia tuotteita ja oli pakko täyttää varastot. Ja lopulta hammastahna sekä soijarouhe jäi kauppaan.

Jotenkin tuo ihmisten hamstraaminen on mennyt aivan hulluksi. En voi ymmärtää mistä on keksitty, että ruoka loppuu. Toki hätävara pitää olla, mutta esimerkiksi wc-paperin ja jauhelihan hamstraaminen on hyvin erikoista. Tämän hulluttelun myötä ruokaa menee roskakoriin hurjasti, kun ei kaikkea jaksakaan syödä.

Valitettavasti tuo edellä mainittu kaupassa käynti jäi viikon ainoaksi ulkoiluksi. Ensin oli harmaata ja sateista säätä tarjolla. Viikonlopuksi saapui aurinko, mutta se toi mukanaan kylmän tuulen. Ikinä koskaan ei ole hyvä. 😀

Ulkona on kiva ajaa.

Aurinko paistaa kirkkaasti.

Koronaan liittyen ei voida aivan kauheasti varautua, sillä henkilökohtaisten avustajien käsidesin ja suojahanskojen käyttäminen on meillä arkipäivää. Tosin hamstraajat ovat hankaloittaneet tätäkin, kun sitä käsidesiä ei meinaa enää mistään löytyä

Ohjeistus siitä, että yhtään kipeät jäävät kotiin on hyvin kaukaa haettu. Henkilökohtaisten avustajien sijaisia on hyvin vaikeaa löytää normaalissakin tilanteessa. Me täysin henkilökohtaisen avun varassa elävät emme siis voi käskeä avustajaa jäämään kotiin, jos vähän niiskututtaa.

Mittasin lauantaina verenpaineen, joka näytti lukuja 95/74. Minulla on aina ollut hyvin alhainen verenpaine. Ei siis ole nostanut koronasta tullut ahdistus verenpaineita. Muuten hermo on ollut kireällä, kun seuraan liikaa asiaa ja sen myötä on suoraan sanottuna vituttanut ihan kaikki.

Verenpaineen mittauksessa.

Sunnuntaina meillä oli ruoaksi pizzaa. Täytteenä tässä herkussa oli kinkkua, tomaattia ja suolakurkkua sekä Maijulla Fiksuruoasta tilattuja Meksikolaista jalapenoa. Alkuviikon herkuttelu hetkiin puolestaan valmistettiin pannukakkua.

Se on pizzaa.

Pannukakkua ja teetä.

Tässä oli juttua tästä kohta loppuvasta viikosta. Tästä on hyvä lähteä luistelemaan kohti uutta viikkoa ja ehkä jopa maailmanloppua. Oikein hyvää tulevaa viikkoa kaikille tasapuolisesti!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.