Muutto viikon suurin tapahtuma – ”kotiin on jo ikävä”

Muutto hetkellisesti pois omasta kodista on ollut tämän viikon tapahtumista suurin. Muuten viikkoon on mahtunut muun muassa hyvää ruokaa sekä ulkoilua.

Huhtikuu vaihtui kuluneella viikolla toukokuuksi ja meidän asuinpaikka vaihtui väliaikaisesti, kun piti muuttaa viemäriremonttia karkuun. Taloyhtiön viemäreiden sukitus alkaa ensi viikon maanantaina ja se on toivottavasti ohi kesäkuun lopussa.

Omaan asuntoon jääminen olisi ollut periaatteessa mahdollista, mutta ei oikein meidän tapauksessa voi olla viemäreitä käyttämättä näin pitkään. Eikä taloyhtiön yhteiset tilat ole kovin toimiva ratkaisu apuvälineiden kanssa.

Ainoa mahdollisuus olikin vuokrata väliaikaisesti toinen asunto. Onneksi löydettiin täysin esteetön asunto. Savonlinnan vuokrataloissa asuminen ei kuitenkaan ole kovin edullista ja tämä oli aika kallis ratkaisu. Elämä on, ei voi muuta todeta.

Vappuna käytiin asuntoa vähän siivoamassa, sillä se on ollut tyhjillään ilmeisesti pidemmän aikaa. Lauantaina puolestaan oli muuton vuoro. Onneksi saatiin helposti apua muuttoon, joten kiitos paljon muuttajille.

Kahvia kitusiin väliaikaisessa kodissa.

Väliaikainen koti!
Väliaikainen koti.
Oma koti.
Oma koti lähtiessä.

Muuttolaatikoita kuvassa.

Muutakin kuin muutto

Tällä viikolla vietettiin monelle suomalaiselle erilaista vappua. Ryyppääminen piti nimittäin hoitaa aivan kotioloissa, kun koronan takia ravintolat ovat yhä kiinni ja isommat kokoontumiset kiellettyjä. Meillä puolestaan vietettiin vappua normaalisti eli ei tehty yhtään mitään erikoisempaa.

Topi ja Urho vapun vietossa.

Viikon aikana on ehtinyt tietenkin myös käydä ulkona ja samalla myös kaupassa lähes ”laittomasti”. Kovasti kesä jo lähenee, sillä viikonloppuna lähenneltiin viidentoista asteen lämpötiloja.

Ulkoiltua on myös tullut.

Tulevaa kesää enteilee myös hiillosmakkaran ja halloumijuuston paistaminen grillipannulla. Meillä ei ole tällä hetkellä grilliä, mutta kovasti houkuttelisi hommata sellainen. Saisi sitten valmistettua terveellistä ruokaa.

Makkaraa ja halloumia.

Maiju vietti edellisellä viikolla syntymäpäivíään ja toinen tilaamistani lahjoista ei ehtinyt tulla. Maanantaina pieni paketti kolahti postiluukusta ja siellä oli tarroja. Eihän siinä mitään, mutta kun olin tilannut Schleich hevosen. Reklamaation jälkeen tarrat sai pitää ja sen hevosen myös saa,

Tuli taas tilattua ylijäämää edullisesti Matsmart verkkokaupasta. On se kyllä kätevä konsti säästää luontoa sekä omia rahojaan. Tällä kertaa tuli tilattua muun muassa maissikakkuja, aurinkorasvaa ja maustekastikkeita. Tilaa sinäkin täältä.

Matsmart verkkokaupasta tilattu paketti.

Yhteenvetona voisin todeta, että kulunut viikko on ollut raskas. Jotenkin tuo muutto on stressanut todella paljon ja unikaan ole oikein maistunut. Eiköhän tämä kuitenkin tästä lähde rullaamaan eteenpäin ja nopeasti tulee kesäkuun loppu.

Miten sinun viikko on mennyt? Jätä kommentti omasta viikostasi!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.