Vinkkejä säästämiseen – näillä vinkeillä selviät arjesta paremmin

Vinkkejä säästämiseen on tulossa tässä kirjoituksessa. Näitä vinkkejä käyttämällä säästät helposti rahaa arjessa lähes huomaamattomasti.

Hyödynnä hävikkiä myyviä verkkokauppoja

Ruoan suhteen kannattaa hyödyntää tarjouksia sekä kauppojen punalappu alennuksia. Etenkin S-kauppojen viimeisen tunnin alea. Oma suosikkini ruoassa säästämiseen on hävikkiruokaa myyvät Fiksuruoka ja Matsmart. Niiden avulla voi tehdä hyviä säästöjä, jos vain jaksaa vähän vertailla hintoja. Myös aiemmin itselle tuntemattomien tuotteiden kokeilu on fiksumpaa noiden paikkojen kautta, kun ei täysiä hintoja tule maksettua.

Ruoka on yksi tärkeä osa säästämisessä, sillä tämä jokaisen tarvitse asia alkaa olla todella arvokasta. Ruokaa on hyvä tehdä kerralla isoja annoksia ja sitten pakastaa osa. Ruokaa kannattaa valmistaa esimerkiksi airfryerissa tai haudutuspadassa. Näin valmistaessa kuluu sähköä paljon vähemmän kuin uunissa. Näillä nykyisillä hinnoilla meidän jokaisen on pakko alkaa miettiä, että mihin sitä energiaa oikeasti kuluttaa.

Ruokaostosten tilaaminen netistä kotiinkuljetettuna saattaa kuulostaa kalliilta, mutta kokemuksen perusteella voin todeta luulon vääräksi. Esimerkiksi Osuuskauppa Suur Savon Prisman tilauksesta maksetaan 14,90 euroa. Säästöä syntyy kuitenkin merkittävä summa, kun ei tule tehtyä niitä kuuluisia heräteostoksia. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan ruokatilausta verkkokaupasta.

Sähkö ja vesi ovat helppoja säästökohteita

Sähkön hinta on pilvissä ja sitä kannattaa oikeasti vertailla. Hurjan korkeaan sähkön siirtohintoihin ei voi tietenkään vaikuttaa, mutta nykyisillä hinnoilla sähkön vertailu on suotavaa. Jos tällä hetkellä onnistuu löytämään sopimuksen alle 20 senttiä/kilowattitunti niin voi olla iloinen. Ja ilmeisesti tämän pakollisen asian hinta ei tule laskemaan kovinkaan pikaisesti.

Viime vuosina on paljon puhuttu valaistuksesta ja siitä, että miten kannattaa vaihtaa käyttöön LED-lamput. Vedenkulutus on mielestäni jäänyt näissä asioissa paljon vähemmälle. Vuoden alussa hankittiin vesihanoihin vettä säästävät suuttimet ja uusi suihkupää. Näillä pienillä muutoksilla vedenkulutus saatiin laskemaan rahallisesti noin 200 euroa vuodessa.

Tulevaisuudessa kiinteät vesitaksat ovat historiaa ja vedestä maksetaan kulutuksen mukaan. Kulutusta kannattaa alkaa miettiä jo ennen sitä. Tietenkin myös veden hinta tulee nousemaan niin lämmityksen kulujen lisääntymisen kuin makeanveden vähenemisen myötä. Näiden asioiden vuoksi on myös järkevää lyhentää suihkuja sekä pienentää lämpötilaa.

Vinkkejä säästämiseen myös suoratoistopalveluista

Monella meistä on useita suoratoistopalveluita kerralla käytössä. Mielestäni tässä ei ole oikeastaan mitään järkeä. Kannattaakin pitää vain yksi tilaus kerralla voimassa ja katsoa sieltä kaikki mieluisesi ohjelmat. Tämä jälkeen palvelu kannattaa irtisanoa ja vaihtaa toiseen. Kannattaa seurata säännöllisesti, että mitä muihin suoratoistopalveluihin on julkaistu. Merkitse ne ylös, niin tiedät mitä katsoa, kun taas vaihdat tilauksen toiseen.

Vaihda puhelinliittymä Moi mobiiliin, joka on edullisempi kuin muut. Vaihdon yhteydessä saattaa käydä myös niin onnellisesti, että lyhyen ajan kuluttua edellinen operaattori ottaa yhteyttä ja tekee todella hyvän tarjouksen. Itse olen näin tekemällä maksanut rajoittamattoman datan liittymästä viimeisen neljän vuoden aikana keskimäärin 4,5 euroa kuukaudessa. Ei mitenkään paha hinta.

Tässä on siis minun vinkit asiaan liittyen. Mitä vinkkejä säästämiseen arjessa sinulla on?

Vinkkejä säästämiseen

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.