Maaliskuu 2022 – ”juhlaa, hittivideo ja ulkoilua”

Maaliskuu 2022 oli lämmin vuodenaikaan nähden. Ulkona tuli käytyä reilusti, tehtyä videoita sekä juhlittua aktiivista elämää.

Heti maaliskuun alussa aloitin ulkoilukauden, kun aurinko alkoi paistaa kunnolla ja lämpötilat nousivat lähelle plussaa. Ihanassa auringonpaisteessa tulikin ulkoiltua reilusti vuodenaikaan nähden. Maaliskuun säästä kertoo paljon myös se, että käytiin peräti kaksi kertaa juomassa päiväkahvit ulkona. Ulkoruokintaa ei sentään vielä päästy aloittamaan. Yleensä tämä kahvittelukin tapahtuu ensimmäisen kerran vasta toukokuussa.

Suojaisa paikka tarjosi sulaa asvalttia.
Sulaa tietä löytyi jo maaliskuun alussa.
Yhdessä ihanassa auringonpaisteessa.
Yli kymmenen asteen lämpötilassa ei ollut kylmä.
Tuisku ja Topi ulkoilemassa.
Maaliskuu 2022 aloitti myös parveke kauden.
Parvekkeella oli jo kuumempaa kuin kesällä.

Innostuin pitkästä aikaa tekemään videoita TikTokiin. Sudittelu jäisellä tiellä nousi odottamatta suureksi hitiksi, jota on katsottu lähes 100 000 kertaa. Yritän jatkossa tehdä videoita useammin. Etenkin kesällä tulee varmasti tehtyä videoita reilusti, kun hommasin jalustan, jossa on kuvanvakaaja. Tuo on varmasti kätevä, kun ajattelin kuvata myös ajovideoita.

@pietarin

Jäin jumiin. Teki mieli kirota, mutta en niin tehnyt, koska osaan käyttäytyä. Sen vuoksi video kerää kahdeksan katselukertaa. #tiktoksuomi #pietarin

♬ alkuperäinen ääni – Pietari Ahtiainen

Minulta on jo pitkään pyydetty tekemään blogiin juttua tai videota meidän päivästä. Maaliskuu 2022 oli sitten se ajankohta, kun edistyin tekemään pyydetyn jutun. Tein siis meidän päivästä ensin tarinan Instagramiin, josta kasasin yhtenäisen videon. Lopulta tuli tehtyä myös juttua tekstin muodossa. Näin ollen meidän päivä tavoittaa paljon porukkaa. Tarkoitus on käyttää tulevaisuudessa luotua materiaalia henkilökohtaisten avustajien rekrytoinnissa. Lue ja katso juttu täältä.

Maaliskuu 2022 toi mukanaan herkkuja

Hyvä ruoka sekä ihanat herkut ovat hyvin tärkeitä asioita elämässä. Myös maaliskuussa on tullut herkuteltua ja valmistettu herkkuja. Kuukauden viimeisenä päivänä leivottiin gluteenitonta pullaa. Edellisestä kerrasta on vain neljä vuotta aikaa. Kinkkua voileipäkakkua tuli myös valmistettua. Ei myöskään kuukautta ilman pizzaa. Kun Italia jäi ulos jalkapallon MM-kisoista, niin sen kunniaksi minä tilasin Kotipizzan Pizza Berlusconi.

Maaliskuu 2022 ja kauniisti koristeltu voileipäkakku.
Kinkkuinen voileipäkakku onnistui hyvin.
Berlusconi pizzassa on savuporoa, kantarelleja sekä punasipulia.
Berlusconi pizzassa on savuporoa, kantarelleja sekä punasipulia.
Korvapuusteja sekä voisilmäpullia leivottiin.
Korvapuusteja sekä voisilmäpullia leivottiin.

Koronan takia pitää olla yhä hyvin varovainen, kun kuulutaan Tuiskun kanssa riskiryhmään. Oltiin viimeksi käyty siskoni perheen luona kylässä vähän ennen joulua. Hiihtoloma oli hyvin sopiva ajankohta siis lähteä kyläilemään, kun lapset eivät olleet koulussa tai päiväkodissa. Oli kyllä mukava nähdä pitkästä aikaa lapsukaiset.

Taksin kyydissä on käytössä tukikauluri.

Kevääseen on minun osaltani liittynyt jo vuosien ajan puutarhahommat. Viime keväänä hankin minikasvihuoneen, jossa voi aloittaa helposti kasvukauden. Tällä kertaa istutin jalapenoa, tilliä sekä minttua. On mukava seurata, että mitä satoa tällä kertaa onnistun kasvattamaan. Se on aina suuri arvoitus, että mitä tämä puutarhuri saa aikaan.

Pöydällä multaa ja siemeniä.
Kylvöhommat lähtee tästä käyntiin.

Tuli maaliskuun alussa mieleen, että tässä kuussa tulee kuluneeksi kymmenen vuotta siitä, kun minun aktiivinen elämäntapa sai alkunsa. Juhlapäivä oli 17. päivä, koska sillä päivämäärällä vuonna 2012 kävin Savonlinnassalissa Juha Tapion konsertissa. Tuosta syntyi valtava into lähteä liikkeelle. Ja toki tuota päivää piti juhlia juustokakun kera. Lue tarkemmin aiheesta täältä.

Maaliskuu 2020 tarjosi herkullista juustokakkua.
Herkullista juustokakkua juhlan kunniaksi.

Maaliskuussa tuli siis tehtyä paljon kaikenlaista hommaa. Tästä on hyvä jatkaa kohti vähän lumisempaa kevättä. Miten muuten sinun maaliskuu on sujunut?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.