Kesäkuu 2022 oli mukavaa aikaa – ”hellettä, matka…”

Kesäkuu 2022 oli hyvä meidän suunnalla. Saatiin nauttia mahtavan lämpimistä keleistä ja Tuiskun kanssa yhteisistä ajeluista sekä käytiin pitkästä aikaa matkalla.

Kesäkuussa päästiin vihdoinkin matkailemaan, edellisestä kerrasta olikin aika tasan puoli vuotta aikaa. Kuukauden puolenvälin tienoilla tehty kuuden päivän pituinen matka suuntautui Helsinkiin. Yövyttiin toistamiseen upeassa Scandic Grand Central hotellissa. Tästä linkistä voit käydä lukemassa kirjoittamani jutun hotellista. Kaiken kaikkiaan matka oli hyvin onnistunut ja rentouttava.

Tämän kertaisen matkan päätarkoitus oli Haloo Helsingin konsertti Olympiastadionilla. Konsertti piti alunperin olla jo viime vuoden elokuussa, mutta se tietenkin peruttiin epävarman korona tilanteen vuoksi. Toki ehdittiin tekemään paljon muutakin ja siitä voit käydä lukemassa tämän linkin kautta.

Starbucks kahvi maistui hyvältä.
Kahvia, Starbucks kahvia on aina pakko saada reissussa.

Kesäkuu 2022 oli lämmin

Alussa kuukauden säät eivät Savonlinnan seudulla olleet mitenkään lupaavat, mutta meidän Helsingin matkan jälkeen lämpö saapui hellimään meitä. Leikkimielisesti voisi sanoa, että tuotiin mukana paremmat säät Etelä-Suomesta. Mutta oikeasti minä tunnun herääväni eloon, kun mittari näyttää vähintään 25-astetta. Yleisesti mielipide tuntuu olevan se, että on liian kuuma. En kyllä tiedä, että viilentyykö ilma, jos tarpeeksi valittaa.

Kesäkuu 2002 ja hihaton paita päällä ulkona.
Elämäni ensimmäinen hihaton paita.
Seuraan lokkia kerrostalon takapihalla.
Ystäväni Seppo Lokki on siellä.

Kesäkuussa on myös tehty ruokaa, sillä pitäähän ihmisen saada ravintoa. Mitään ihmeellistä kokeilua ruoan ei ole tullut tehtyä, kun helteiden takia ruokaa on valmistettu lähinnä airfyerissa tai ulkona grillikatoksessa. Tai oikeastaan kokeilin valmistaa nopeaa pannupizzaa. YouTubesta löytyvän reseptin mukaan sen piti valmistua viidessä minuutissa, mutta aikaa meni 40 minuuttia. No kaikesta huolimatta pizza oli huikean hyvä.

Pizza paistinpannulla.
Pannupizza siellä paistuu hyvin.
Taloyhtiön savustuspönttö.
Savustettiin lohta taloyhtiön savustus pöntössä.

Juhannus ei ole Tuiskun kanssa meille kummallekaan ollut koskaan mitenkään ihmeellinen juhla. Tänäkin vuonna juhannuksena grillattiin ja käytiin pienellä ajelulla. Muutenkin ollaan paljon ajeltu sähköpyörätuoleilla lähimaastossa. Näin lämpimänä vuodenaikana on niin helppo viettää laatuaikaa kahdestaan. Voi vaan lähteä ajamaan lyhyen matkan päähän ihan kahdestaan.

Grillissä paistumassa ruokaa juhannuksena.
Juhannuksena grillattiin.
Kesäkuu 2022 otettu kuva minusta Laitaatsalmen rannalla.
Tuiskun ottama kuva minusta Laitaatsalmen rannalla.
Upeassa maisemassa ajelulla.
Maisemat ovat nyt kohdallaan.

Niin kuin olen useamman kerran kirjoittanut, että meidän naapuriin tulee uusi paloasema. Tämän myötävaikutuksella asuinalueelle on vaihdettu putkistoa ja uusittu tie. Uudet reunakivetykset suojatien kohdilla oli jätetty turhan korkeaksi. Valveutuneena kansalaisena otin yhteyttä asiasta ja ei mennyt kovinkaan montaa päivää, kun homma oli kunnossa. Kiitoksia!

Kesäkuu 2022 toi mukanaan kunnon suojatiet.
Tästä on hyvä ylittää tie.

Jutusta tuli aika lyhyt, mutta tosiaan matka Helsinkiin löytyy aivan omasta jutustaan. Toivottavasti myös sinun kesäkuu 2022 on ollut onnistunut. Oikein ihanaa heinäkuuta juuri sinulle!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.