Internet aiheuttaa riippuvuutta

Perjantaina Helsingin Sanomien verkkosivuilla oli juttu nimeltään ”Internet-paasto toi opiskelijoille vieroitusoireita alle vuorokaudessa”. Jutussa kerrottiin Marylandin yliopiston tutkimuksesta, jossa 200 opiskelijan piti olla vuorokausi ilman internettiä.

Useat tutkimukseen osallistujat saivat kokeilun aikana vieroitusoireita.  Jutun mukaan eräskin opiskelija tunsi olonsa yksinäiseksi ja eristäytyneeksi. Sen sijaan television uutislähetyksiin tai sanomalehtiin ei tietenkään tullut riippuvuutta.

Itselle ainankaan tutkimuksen tulos ei ollut mikään kauhea yllätys, koska itsellekin tulee selviä oireita, jos vaikka netti ei toimi. Enkä kyllä edes häpeä sitä tunnustaa, koska internet kuuluu nykyaikaan yhtä paljon kuin ruoka. 😉

Internet aiheuttaa riippuvuutta

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Siirry sivun alkuun