Poliisia ei kaivata valvomaan moponuoria

Turun Sanomat paljastaa, että liikkuvan poliisin saaman kielteisen palautteen ykkönen on moponuorten valvominen. Liikkuvan poliisin esikunnan ylikonstaapeli Jussi Pohjosen mukaan vanhemmat kokevat loukkaavana, että poliisi valvoo heidän lapsiaan.

Moponuorten valvomisesta tulevan kielteisen palautteen määrä on noussut hämmästyttäviin määriin. Esteenä poliisin ja moponuorten vanhempien yhteisymmärryksen tiellä on mopojen virittely, koska moni vanhempi virittää itse lapsensa mopon.

– Sitä perustellaan sillä, että se olisi turvallisempaa. Laillinen mopo saa kulkea 45 kilometriä tunnissa, ja sen pelätään jäävän muun liikenteen jalkoihin. Mutta miten niin 80 kilometrin tuntivauhti muka on turvallisempaa? Pohjonen kysyy.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa