Ministeri myöntää: Piratismi kukoistaa, koska se helpompaa

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru kertoo Viestintäviraston Signaali-lehden haastattelussa, että ei ole kovinkaan outoa, että ihmiset lataavat viihdettä netistä kyseenalaisesti.

Kiuru perustelee lausuntoaan sillä, että viihteen lataaminen kyseenalaisesti tarjoaa nopean ja helppokäyttöisen kanavan. Ministeri painottaa haastattelussa, että piratismi on ongelma, joka on kitkettävä.

Hieno juttu, että ministerikin jo sen ymmärtää. Milloinkohan asia tämä ymmärrettäisiin myös elokuvantekijöiden yms. keskuudessa ja tehtäisiin helppokäyttöisempiä videovuokraamoja nettiin.

Taloustutkimuksen mukaan Suomessa vuonna 2010 yli 125 000 kotitaloutta jakoi aktiivisesti piraattiaineistoja tietoverkkoihin. 30 prosenttia nettipiraateista ostettaisiin laillisista kaupoista, ellei laitonta ilmaisvaihtoehtoa olisi tarjolla.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa