Bussikuski tilitti yhtiölle 3,10 euroa enemmän kuin rahasti, sai potkut

Etelä-Suomen Sanomien mukaan bussikuski vaatii bussiyhtiöltä Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa noin 27 000:ta euroa, eli 12 kuukauden palkkaa työsuhteen perusteettomasta päättämisestä. Lisäksi hän vaatii irtisanomisajan palkkaa noin 5 000:ta euroa.

Yhtiö oli ottanut kuljettajan tarkkailuun, kun hän antoi Lahden torilla kyytiin nousseelle sisäiselle tarkastajalle kymmenen minuuttia aiemmin linjan lähtöpysäkillä tulostetun lipun. Lisäksi bussikuski oli tilittänyt yhtiölle 3,10 euroa enemmän kuin oli rahastanut.

Kuljettajan työsuhde purettiin ja hän joutui lähtemään ilman irtisanomisaikaa. Kuljettaja piti irtisanomista laittomana ja epäili, että työsuhde purettiin sairauslomien vuoksi.

Yhtiön mukaan kuljettaja toimi rahastusohjeiden vastaisesti viisi kertaa kolmena päivänä viikon sisällä. Yhtiön näkemyksen mukaan anastetun summan suuruudella ei ole merkitystä. Kuljettaja vakuutti kanteessa, että hän oli tilittänyt työnantajalle kaikki lipputulot.

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.

Vastaa