Elämää remontin keskellä, jouluvalmisteluja ja ulkoilua kerran kahteen viikkoon

Remontin keskellä elämiseen on saanut totutella tämän viikon aikana. Remontin pitäisi kestää huhtikuulle saakka, joten syytä on tottua. Lisäksi viikkoon on kuulunut muun muassa aurinkoisia päiviä sekä herkullisia jouluvalmisteluja.
Viikon alkuun saatiin monta aurinkoista päivää, joka piristivät mukavasti harmauden keskellä. Ikävästi ulos ei kuitenkaan muutaman muuttujan takia ensin ehtinyt. Sitten alkoikin rappukäytävässä remontointi ja pölyn keskelle ei ollut yhtään intoa lähteä. Pölyt käyvät todella helposti henkeen. Tämän lisäksi sähköpyörätuolin renkaiden mukana pölyä kantautuisi sisälle hurjasti.

Upeita kuvia saatiin kuitenkin otettua ikkunan läpi muun muassa todella värikkäästä auringonlaskusta. Myös henkilökohtaiset avustajat ottivat muutamia kuvia happihyppelyn aikana. Näin kahdentoista tunnin työpäivän aikana avustajat voivat pitää lepotaukoa puolituntia, jolloin mahdollisuuksien mukaan voi poistua työpaikalta.

Värikäs auringonlasku.

Ja upea auringonlasku järven suuntaan..

Remontin ääniä

Remontin keskellä eläminen on välillä hyvin äänekästä. Tällä viikolla taloyhtiössämme alkoi remontti, kun tänne rakennetaan uudet käyttövesiputket ja samassa yhteydessä uusitaan sähköjärjestelmä sekä nykyaikaistetaan lukot. Putket rakennetaan tietenkin nykyaikaisesti koteloon, joka kulkee rappukäytävässä.

Keskiviikkona remontoijat saapuivat meidän kerrokseen ja aikamoisen metelin keskellä on nyt elettävä. Milloin huutaa pora ja välillä vuorostaan imuri. Seiniin porattiin kolme reikää uusia putkia sekä sähköjohtoja varten. Ja yllättäen porasivat sähköjohtoon ja koko asunto pimeni. No onneksi sähköt saatiin takaisin vajaan tunnin kuluttua.

Remontin keskellä elämä on pölyisää.

Kirjoitin edellisellä viikolla, että meille riittää pieni joulukuusi. Ostettiin sitten kuitenkin isompi muovikuusi, kun eteen tuli Tokmannin tarjouksessa ollut kymmenen euron joulukuusi. Aika hieno kuusi saatiin tuosta, kun koristeltiin se. Ja vamasille sopivassa joulukuusessa on jotain erikoista eli siinä on männyn käpyjä.

Minä ja joulukuusi.

Joulukuusesta löytyy muun muassa SaiPa joulupallo.
Joulukuusesta löytyy muun muassa SaiPa joulupallo.

Lauantaina remontin viiionlopuksi tauottua oli aika lähteä ulkoilemaan. On tullut vähän jumitettua sisätiloissa viime aikoina. Viimeksi kävin ulkona kaksi viikkoa sitten. Toki talvella tulee ulkoiltua harvemmin ja ulkona tulee käytyä lähinnä kauppareissuilla. Nyt ei kauppaan kauheasti uskalla lähteä, kun ei voi maskia käyttää ja valitettavasti hyvin harva käyttää vaikka pystyisi.

Tämän ikävän koronan keskellä on monelle ihmiselle todella suuri riski jumittua kotiin ja syrjäytyä yhteiskunnasta vielä lisää. Itse onneksi pystyn pakottamaan itseni liikkeelle, mutta monen muun kohdalla tilanne ei ole niin yksinkertainen. Tsemppiä kaikille koronan takia jumissa oleville.

Viimeinkin ulkona.

Sunnuntaina leivottiin gluteenittomia karjalanpiirakoita. Näitä herkkuja tulee valmistettua yleensä vain lähellä joulua, vaikka ei valmistaminen ole kovin vaikeaa. Toki aikaa vievää hommaa. Piirakoiden riisipuuro valmistui todella kätevästi uudessa haudutuspadassa.

Kulunut viikko oli täynnä monenlaista niin kuin toivottavasti jutusta luvit. Miten sinun viikko ja jouluvalmistelut ovat sujuneet?

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.