Hyvin maukasta sushia + muut viikon kuulumiset

Hyvin maukasta sushia, leivontaa sekä muuta hyvää ruokaa piti tämä viikko sisällään. Alta voit lukea ja katsoa mitä viikkoon on kuulunut.

Syötiin edellisen viikon lopulla kolmena päivänä airfyerissa paistettua, juustoista Hiillos makkaraa ja peruna-porkkanamuussia. Tuisku jaksaisi syödä hiillosta joka päivä, mutta minulla kolme päivää on maksimi. Muusia jäi vielä tämän jälkeen tähteeksi. Syötäväksi kelpaavaa ruokaa ei tietenkään heitetä biojätteeseen, joten siitä tehtiin maanantaina perunaleipäsiä. Niitä on tosi helppo valmistaa, heittää vain vettä ja jauhoja sekaan. Sitten niitä vain paistetaan 200-asteessa kunnes ovat kypsiä.

Kasa leipiä leikkuulaudan päällä.
Eikö näytäkin oikein herkulliselta?

Hyvin maukasta sushia

Pari viikkoa sitten meillä oli Tuiskun kanssa kymmenen vuotis hääpäivä. Ei saatu hääpäivänä sushia, kun Savonlinnan japanilainen ravintola Kiimi oli kiinni. No pari viikkoa myöhemmin saatiin kunnon sushia. Minulle Kiimistä foodoran kautta tilaaminen oli ensimmäinen. Tämä sushi on toki kappalehintaan suurempi, mutta ne ovat paremman makuisia ja suurempia kuin kaupan sushibuffetista ostetut. Paluuta entiseen ei ole. Ravintolan yksi erikoisuus on muikkusushi. Tämä oli hyvin positiivinen yllätys.

Erilaisia susheja, wasabia ja inkivääriä.
Tuiskun syömiä susheja. Tuisku tykkää syödä sushia ilman soijakastiketta.
Sushia ja sashimia lautasella.
Muikkusushin lisäksi kokeiluun päätyi sashimi. Sushi on parempaa.

Etuhampaasta lohkesi pala marraskuun alussa ja silloin päädyin Etelä-Savon hyvinvointialueen hammashoitolan jonoon. Täällä on siis lohkeamille erillinen jono, josta jaetaan saman päivän aikoja niin, että varoitusaika saattaa olla vain tunti. Muutaman kerran soittivat marras- ja joulukuun aikana, mutta aika ei sopinut.

Ennen joulua oli pakko mennä yksityiselle ja hammas tuli kuntoon. Onneksi oli varaa mennä yksityiselle hammaslääkärille. Silloin päätin kokeilla, että miten pitkään menee, kun tarjoavat seuraavan kerran aikaa julkiselta puolelta. No lopulta tämän viikon perjantaina soittivat ja tarjosivat vapaata aikaa. Näin pitkään odottaminen ei olisi ollut yhtään hyvä juttu. Yksityiselle puolelle menen varmasti toisenkin kerran, kun homma toimi näin hyvin.

Minä hymyilin.
Muumipappa kurkistaa taskusta.

Viikonloppuna halusin syödä jauhelihakastiketta , mutta jotenkin ei se tomaattipohjainen innostanut tällä kertaa. Pienen googletuksen jälkeen päädyin aasialaistyyliseen kastikkeeseen. Siihen tuli muun muassa siirappia, juustokuminaa ja chiliä. Nesteenä kastikkeessa oli kauraruokaa, joka korvaa todella hyvin kerman. Tämä oli mielenkiintoinen kokeilu, joka osoittautui onnistuneeksi.

Kastikkeen kanssa söin röstiperunoita ja keitettyjä porkkanoita.

Tässä tämän viikon kuulumiset, toivottavasti jaksoit lukea loppuun asti!

Pietari Ahtiainen

Vuonna -85 syntynyt harvinaista ja etenevää Duchennen lihasdystrofiaa sairastava bloggaaja Savonlinnasta. Bloggaan elämästä vammaisen henkilön näkökulmasta. Yritän omalta osaltani tehdä maailmasta edes vähän paremman.